Skoči na glavno vsebino

Učenci podružnične šole Drenov Grič smo čas, ki ga preživljamo v knjižnici, knjižnih kotičkih in podaljšanem bivanju, porabili za spoznavanje BRALNEGA PALČKA in PRAVLJIČNE ŠKATLE.

Poudarek projekta je na igrivem spoznavanju jezika in književnosti, razvoju govora in interesu za branje ter razvoju pozitivnega odnosa do branja. Učenci se podrobneje seznanijo z različnimi knjižnimi zbirkami, mladinskimi pisatelji in pesniki. Različne teme in žanri popeljejo našo domišljijo v nove, neznane kraje in nam pomagajo razviti besedni zaklad.

Bralni palček je namenjen učencem 1. in 2. razreda, ki spoznajo leposlovno in poučno gradivo. Spoznajo se z ugankami, ljudskimi pripovedkami, pesmicami in pravljicami. Prav tako jih zanimajo knjige z okoljsko vsebino, še posebej tiste o živalih, rastlinah in strojih. Do sedaj že vemo, da imajo pravljice čudežno moč: nas razveselijo, obogatijo, učijo in potolažijo. Najljubše pa so šaljive naloge, ki jih za nas pripravi Bralni palček.

Pravljična škatla je namenjena učencem 3. in 4. razreda. Skrivnostna škatla, ki jo v rokah drži učiteljica, v sebi skriva predmet. Seveda gre za pravljični predmet, ki ga učenci lahko uvrstijo v vsaj eno izmed že poznanih pravljic. Z malo domišljije, malo pomoči in veliko veselja, se predmet kmalu pojavi v novi zgodbi, ki jo sestavijo učenci sami.

Vas zanima, kako se je jajce iz Kokoške Emilije znašlo v vesolju?

palček

Ker se na fotografiji zapisi učencev slabše vidijo, palčka lahko obiščete na POŠ Drenov Grič 😉

Zapri dostopnost