Skoči na glavno vsebino

Letos so sedmošolci pri projektu Rastem s knjigo prejeli knjigo Miha Mazzinija: Zvezde vabijo. Pri JAK-u so za vas pripravili naslednje informacije:

Mladinski roman Mihe Mazzinija Zvezde vabijo govori o najstniškem življenju, ujetem med željo po slavi in željo po bližini. V ospredju so najstniki, ki si prizadevajo za priznanje v družbi, uresničitev svojih sanj in – vsaj podzavestno –za to, da bi lahko bili tudi v resničnem svetu takšni, kakršni so, in ne takšni, kakršne jih želijo videti in imeti drugi.

Roman je napisan spretno in bralca potegne vase. Giblje se med ganljivo pripovedjo o odraščanju ter napeto, malone detektivsko zgodbo, ki na koncu razkrije, kdo so in kdo niso pravi prijatelji. Pri tem poudari, da nihče ni tak, kakršen se zdi. Največ, kar človek premore, so bližnji ljudje, strasti in talenti, ki na trenutke – zaradi strahu, malomarnosti ali neprijazne okolice – zakrnijo, a so vendarle edino, česar nam nihče ne more vzeti.

Besedilo bo s svojo večplastno pripovedjo nagovorilo tako zahtevnejše mlade bralce kakor tudi tiste, ki so jim knjige večinoma tuje. Ta knjiga pripoveduje zgodbo vsake najstnice in vsakega najstnika ter literaturo skoraj povsem približa osnovnošolski stvarnosti; virtualni in analogni.

Zapri dostopnost