Knjižne novosti – oktober

Leposlovje za učence:

 • Ida Mlakar Črnič: Kako sta Bibi in Gusti prezvijačila hrib
 • Anja Štefan: Drobtine iz mišje doline (poezija)
 • Svetlana Makarovič: Zlata mačja preja

Svetlana Makarovič je vsestranska umetnica in ena najboljših ter najpomembnejših ustvarjalk pri nas. Izbor zajema iz bogate zakladnice njenih pravljic, ki jih vedno znova radi poslušamo in beremo. Tu so: Sapramiška, Sovica Oka, Pekarna Mišmaš, Škrat Kuzma dobi nagrado, Vila Malina, Smetiščni muc, Zajček gre na luno, Ščeper in Mba, Lisinski se zaljubi, Razvajeni vrabček …

Strokovna literatura za učence:

 • Barbara Hanuš: Luka lovi, Marko miži

Igriva in nagajiva knjiga odpira različne teme za pogovor, ob zgodbah razmišljamo, kako odraščajo otroci, spoznavamo medsebojne odnose in se učimo reševati izzive.

 • Anna Claybourne: Znanstvena delavnica

Preuči izume in poskuse, ki so spremenili naš svet. Od umetniških stvaritev do znanstvenih izumov – v tej knjigi je kar 60 projektov s podrobnimi navodili, ki so jih navdahnili slavni misleci in izumitelji.

 • Mojca Košmrl: EKO družabne igre (1., 2. in 3. del)

Knjiga je priročnik, s katerim boste odkrili drobne skrivnosti, ki lahko postanejo del vašega vsakdanjika. Je prava izbira za vse tiste, ki bi radi prispevali svoj delež k zmanjševanju odpadkov, vzporedno s tem pa bi uživali še v ustvarjanju. Vse, kar potrebujete za izdelavo iger, so najrazličnejši odpadki, dobra volja in vaša pripravljenost, da sprejmete izziv.

 • Mojca Košmrl: Ustvarjamo iz odpadkov

Knjiga vam bo ponudila veliko možnosti za nove ideje in ustvarjanje z otroki. Odpadki bodo zaživeli v novih podobah in v srca prinesli nasmeh in zadovoljstvo.

 • Mojca Košmrl: Spoznavanje držav z igro

V knjigi boste našli ideje za ustvarjanje, igro kot tudi za učenje mlajših in večjih otrok. Igre so izdelane iz odpadnega materiala, učenje pa bo za otroke na tak način zabavno.

 • Ben Hubbard: Kako smo živeli v starih časih

Spoznaj, kako so otroci živeli v starih časih. Odkrij njihovo vsakodnevno življenje, vključno s tem, kaj so jedli, kje so živeli in kako so se igrali.

 • Mojca Žnidaršič (prev.): 365 znanstvenih poskusov

Ali znanstvenik, ki se skriva v tebi, noč in dan sanja o izvajanju poskusov? Potem imamo zate popolno rešitev! 365 znanstvenih poskusov ti prinaša ogromen seznam poskusov, ki bodo potešili tvojo znanstveno žejo in iz tebe izvabili skritega Einsteina. Naj gre za eksplozije, izdelovanje packarije, poskuse z magneti in svetlobo ali preprosto mešanje barv, vse smo zbrali v eni sami veliki knjigi. Le daj, pobrskaj po njej in začni izvajati poskuse!

 • Růžička Oldřich: Knjiga odkritij z Bernijem in Benom

Potovanja po mestih!

Glavna junaka knjige sta nenavadna mala popotnika skozi čas. Knjiga je zabaven vir osnovnih podatkov o najpomembnejših odkritjih, dogodkih in spomenikih na svetu. Razdeljena je na osem poglavij, vsako je posvečeno drugačni temi. Mali Berni in njegov zvesti pes Ben te bosta popeljala nazaj v zgodovino, da boš lahko s Krištofom Kolumbom odkrival ameriško celino, potoval po Kitajski z Markom Polom ali z Roaldom Amundsenom odkrival južni tečaj. Odpravil se boš tudi v vesolje, proučeval piramide v Egiptu ali sedem čudes starodavnega sveta.

Strokovna literatura za učitelje:

 • Ljubica Marjanovič idr.: Skupno branje odraslih in otrok

Vzemite si čas za skupno branje z otrokom – to je darilo, ki presega obilje igrač in pripomočkov in jim ga lahko podarite le vi. Prednosti, ki jih bodo vaši otroci pridobili s skupnim branjem, bodo z njimi ostale do konca življenja.

 • Marie-Helene Place: 65 dejavnosti montessori za otroke od 6. do 12. leta

Med 6. in 12. letom želi otrok izvedeti vse o svetu, ki ga obkroža in nad katerim je globoko prevzet. Z eno besedo: to je obdobje, ko otrok preprosto želi vsrkati vse znanje tega sveta. Pričujoči priročnik predstavlja prvo veliko zgodbo, posvečeno nastanku vesolja in Zemlje. Kot praktično podkrepitev zgodbe prinaša 65 učnih dejavnosti, primernih za izvedbo v domačem okolju, s katerimi boste otroku približali zgodbo in fizično geografijo zemlje, Osončje in Vesolje.

 • Maríe Menéndez-Ponte: Pisani svet čustev

Čustva so del nas in del otrok, zato se z njimi srečujemo v vlogi starša, učitelja ali vzgojitelja. Nova knjižna uspešnica španske avtorice Maríe Menéndez-Ponte staršem, učiteljem in vzgojiteljem ponuja praktične didaktične usmeritve, ki jih potrebujemo pri vzgoji ali delu z otroki. Knjižno delo vsebuje 30 zabavnih zgodb za otroke, s pomočjo katerih na lahkoten način spoznavajo in razumejo čustva, ki se jim porajajo ob doživljanju njihovega sveta. Vsaka izmed 30 zgodb se posveti izbranemu čustvu in na koncu staršu ali učitelju ponudi tudi praktično didaktično usmeritev za pomoč pri pogovoru o obravnavanem čustvu. Odrasli tako dobijo neprecenljivo usmeritev, s katero znajo v vsakodnevnem življenju otroku ali učencu zagotoviti občutek varnosti, vodstva ter ga usmeriti k razumevanju lastnih čustev.

Komentiraj

Uvrščeno v Članki

Dodaj odgovor

Vaš e-naslov ne bo objavljen.