Skoči na glavno vsebino

Tudi letos bomo pomlad pozdravili s knjižnimi čajankami, na katerih bo knjižničarka učencem predstavila avtorje, ki  jih bodo s svojim obiskom v tednu knjige (23.-26. april) nagradili za sodelovanje pri Cankarjevi bralni znački.

Knjižne čajanke bodo minile v sproščenem vzdušju, ob skodelici dobrega čaja, ki ga nam bodo skuhali naši kuharji, in ob grizljanju piškotkov, za katere bodo poskrbele gospe učiteljice.

Kako bodo potekale?

  • V četrtek, 12. aprila, bodo tretješolci izvedeli vse o življenju in delu pisateljice, scenaristke in učiteljice Majde Koren.
  • V petek, 13. aprila, bodo potekale knjižne čajanke v vseh razredih na podružnici na Drenovem Griču.
  • V ponedeljek, 16. aprila, in v četrtek, 19. aprila, bodo tretješolci spoznali življenje in delo pisateljice, scenaristke in učiteljice Majde Koren.
  • V torek, 17. aprila, bodo prvošolci izvedeli, kdo je Anja Štefan in s čim se ukvarja.

Tudi vsem ostalim učencem bodo predstavljeni povabljeni avtorji, in sicer v okviru ur knjižnično-informacijskih znanj. Četrošolci so Andreja Rozmana Rozo že spoznali v sklopu kulturnega dneva Zaigrajmo pravljico, petošolci in vsi učenci zadnje tride, ki so uspešno zaključili CBZ, pa bodo v tem mesecu slišali vse o Slavku Preglu.

Zapri dostopnost